
مقایسه ازدواج سنتی با ازدواج مدرن (مزایا و معایب)
در این مقاله می خوانیم:
در حال حاضر در ایران دو روش اصلی ازدواج وجود دارد :
1_ ازدواج سنتی
2 _ ازدواج مدرن
ازدواج سنتی، سبکی از ازدواج هستش که به شکل یک تصمیم آنی به ازدواج نگاه میکنه و وقتی این تصمیم گرفته شد دیگه امکان بسیار کمی وجود داره که بتونیم اون تصمیم رو تغییر بدیم .
ازدواج سنتی ازدواجی است که خانواده پسر میرن خواستگاری دختر و درچنین شرایطی ، شاید دختر و پسر تازه توی مراسم خواستگاری برای اولین بار همدیگه رو ببینن .
بعد از جلسه اول خواستگاری ، در عرض یکی دو ماه ، خانواده عروس باید تحقیقات انجام بدن ، با همدیگه مشورت بکنن و به خانواده داماد اعلام بکنن که چه تصمیمی گرفتن ؟
آیا دوست دارن که این وصلت سر بگیره یا اینکه نه تمایلی به ازدواج با اون خانواده ندارن ؟
حالا وقتی که این تصمیم گرفته میشه و مراسم بله برون برگزار میشه دیگه تقریبا این تصمیم قابل تغییر نیست و چه بسا اگر تغییر بکنه خانواده عروس و داماد احساس کنن که بیآبرو شدن یااحساس کنن که مردم ارزیابی منفی ای راجع بهشون دارن .
معایب مهم ازدواج سنتی
اولین ایراد این هستش که دختر و پسر قبل از جلسه خواستگاری و قبل از ازدواج ، آشنایی کمی با همدیگه دارن و زمان کافی ندارند که آشنایی مناسبی از همدیگه پیدا کنند.
دومین ایراد این هستش که محدودیت زمانی که برای تصمیمگیری وجود داره باعث میشه که در تصمیمگیری دچار خطا شوید .
یعنی از وقتی که پسر میاد خواستگاری ، تا زمانی که خانواده عروس باید تحقیقاتشون روانجام بدن ، مشورت کنن و تصمیم نهایی رو به خانواده پسر بگن ، حداکثر میتونه یک ماه یا دو ماه بگذره و یکی دو ماه زمان بسیار کوتاهی هستش برای چنین تصمیم مهمی.
سومین ایراد ازدواجهای سنتی حاکمیت والدین و عدم انتخاب مستقل توسط دختر و پسر است. وقتی دختر و پسر همدیگرو نمیشناسند بنابراین ابتکار عمل در جلسه خواستگاری به عهده والدین هست ، والدین هستن که تصمیم میگیرن و دختر و پسر حرفی ندارن که با هم بزنن .
بنابراین دختر و پسر در حاشیه جلسه هستند و در نتیجه تصمیمگیریهای مهم مربوط به ازدواج در اختیار والدین قرار میگیره . پس دختر و پسر انتخاب مستقلی در زمینه ازدواج ندارند .
چهارمین ایراد ازدواجهای سنتی عقد زودهنگام دختر و پسر هست . انگار که خانوادهها درک درستی از عقد دائم ندارن .
فکر میکنن که دختر و پسر عقد کنن و بعد از عقد برن باهم معاشرت کنند و همدیگرو بشناسن.
این خانوادهها اصلا به این موضوع دقت نمیکنن که عقد دایم یعنی اینکه دختر و پسر ، زن و شوهر میشن ، اسمشون تو شناسنامه هم نوشته میشه ، اسمشون تو تمام دفاتر قانونی نوشته میشه و حالا اگر بعد از عقد دائم ، دختر و پسر ، مدت کوتاهی ، باهم معاشرت کردن و متوجه بشن که اصلا هیچ شباهتی به هم ندارن ، به درد هم نمیخورن ، هیچ علاقهای به هم ندارن ، باید چیکار کنن ؟ چطوری باید اشتباهشون رو جبران کنن ؟
یا باید مسیر طلاق رو طی کنن و طلاق بگیرند ومقدار زیادی پول و وقت و انرژیشون رو توی دادگاهها تلف بکنن و اسمشون به عنوان بیوه و مطلقه بیفته سر زبانها .
و یا اینکه بسوزن وبسازن وزندگی رو همراه با طلاق عاطفی تا آخر عمرشون ادامه بدن و کاملا مشخصه که فرزندانی هم که در این خانوده متولد میشن چه شرایطی دارن .
پس دقت داشته باشید که دختر و پسر باید مدت مناسبی با هم معاشرت داشته باشن وبه شناخت دقیقی از همدیگه برسن وبعد ازدواج کنن و هرگز نباید در مراحل اول آشنایی ، عقد کنن .
ازدواج مدرن ، ازدواج رو یک فرایند میدونه ، در واقع دراین روش ، ازدواج در چند گام به نتیجه میرسه و در هر گام تصمیم ازدواج ، مورد بررسی و تجدید نظر قرار میگیره و در صورتی که در هر کدوم از این مراحل ، فرد تصمیم به جدایی بگیره ، امکانش وجود داره .
درازدواج مدرن ، تصمیم ازدواج ، یک شبه گرفته نمیشه . این تصمیم در طول یک فرآیند و با سپری شدن زمان مناسب اتخاذ میشه .
مراحل ازدواج مدرن
مرحله اول : مرحله آشنایی
مرحله دوم : مرحله نامزدی
مرحله سوم : مرحله عقد و عروسی
( که در بعضی مواقع مرحله عقد ازعروسی میتونه جدا باشه )
نکته : برای هر کدام از مراحل بالا باید زمان مناسبی رو در نظر بگیرین .
مزایای ازدواج مدرن
اولین مزیت اینه که قبل از ازدواج در یک بازه زمانی مناسب ، دختر و پسر میتونن با همدیگه آشنا بشن و به شناخت مناسبی از همدیگه دست پیدا بکنن .
در واقع در دوره آشنایی و نامزدی ، زمان مناسبی وجود داره که دختر و پسر میتونن به با هم معاشرت داشته باشن و همدیگه رو به خوبی بشناسن . البته اگراین زمان طلایی رو صرف مسائل بیهوده نکنن و هدفشون این باشه که به طور دقیق با هم آشنا بشن چرا که بسیاری از دختر پسرها دراین دوران طلایی به صورت هدفمند برای شناخت یکدیگر تلاش نمیکنن .
دومین مزیت اینه که امکان اطلاع و همراهی دوستانه والدین هست یعنی در این مدتی که دختر و پسر دارن آشنا میشن میتونن به والدینشون هم اطلاع بدن .
گاهیاوقات والدین در جایی خارج از خونه مثل رستوران یا کافیشاپ، بااون فردی که دخترشون یا پسرشون انتخاب کرده ، ملاقات میکنند و بعد از اون به دختر یا پسرشون مشاوره میدن اما بقیه خانواده ، دوستان و آشنایان چیزی از این آشنایی نمیدونن بنابراین در ازدواج مدرن اطلاع وهمراهی والدین ، در صورت تمایل ، وجود داره .
سومین مزیت اینه که مسولیت انتخاب و تصمیمگیری نهایی درباره ازدواج با خود دختر و پسره . خودشون با هم معاشرت میکنن ، به شناخت مناسب از همدیگه میرسن و در نهایت انتخاب میکنند که آیا میخوان باهم ازدواج کنن یا خیر؟ و مثل ازدواج سنتی نیست که دختر و پسر در حاشیه باشن و والدین مسئولیت ازدواج رو بر عهده داشته باشند.
در اینجا خود دختر و پسرمیتونن برای زندگیشون تصمیمگیری کنن . البته قطعا باید از مشاوره و همفکری والدینشون ، بزرگترها و حتی مشاورههای پیش از ازدواج هم استفاده بکنن.
چهارمین مزیت اینه که چون دختر و پسر ، هنوز هیچ سند قانونی رو امضا نکردن و هنوز اسمشون تو شناسنامه همدیگه نیست ، در هر زمان ، در طول دوره آشنایی و نامزدی ، به شناخت از هم برسن ومتوجه بشن که به درد هم نمیخورن ، میتونن برای اتمام رابطه تصمیم بگیرن ، بدون اینکه قرار باشه پیامدهای حقوقی و اجتماعی سنگینی پرداخت کنن .
معایب ازدواج مدرن
یکی از معایب ازدواج مدرن این هستش که دختر و پسر مرحله آشنایی رو بیش از اندازه طولانی بکنن و قبل از اینکه همدیگه رو درست بشناسن ، به همدیگه تعلق خاطر پیدا بکنن و عاشق هم بشن . در این حالت دیگه دست خودشون رو برای خروج از رابطه میبندن یعنی به سطحی از شناخت میرسن که به لحاظ منطقی متوجه میشن به درد هم نمیخورن اما احساساتشون اجازه نمیده که از رابطه خارج بشن .
اما مشکل دیگهای که ممکنه پیش بیاد اینه که دختر و پسر به شناخت از هم رسیدن و فکر میکنن مناسب هم هستند اما خانوادهها ناراضی هستند .
در این شرایط توصیه ای که به دخترها و پسرها دارم اینه که زود وارد دعوا و پرخاش با والدین تون نشین چون معمولا با دعوا مشکل پیچیدهتر میشه .
بهتره که اول با کمک مشاور ، رابطه خودتون رو بررسی کنید ، ببینید آیا اصلا ازدواجتون صحیحه ؟ که اگر ازدواجتون صحیح نیست ، نرید با خانوادههاتون مخالفت کنید .
حواستون باشه که خودتون رو دو سر باخت نکنید ، هم رابطه ، بد باشه هم اینکه برید با خانوادههاتون درگیر بشین .
پس اول حتما رابطه رو بررسی کنید ، ببینید رابطتون یک رابطه خوبه ودرسته که ازدواج کنید . اگر از رابطتون مطمئن شدید و به این نتیجه رسیدید که ازدواجتون موفقیت آمیزه ، اون وقت میتونید از مشاور کمک بگیرید که عضو ناراضی رو راضی کنه .
یه وقتایی علت نارضایتی پدر یا مادر این هستش که فکر میکنن این ازدواج به صلاح شما نیست . خب مشاوربرای اونا توضیح میده ، دلایل منطقی میاره که اون ازدواج درسته و شما با همدیگه خوشبخت میشن و ازدواج شما رو تایید میکنه .
معمولا وقتی که یه مشاور تایید میکنه که این ازدواج خوبه و به صلاح دختر و پسر هست ، والدین منطقی ، متقاعد میشن .
البته درصد کمی از والدین هم هستن که بیمنطق هستن و اصلا با هیچ دلیل منطقی راضی نمیشن .
در این شرایط تصمیم با خودتونه که چقدربرای ازدواجتون ایستادگی کنید . انتخاب با خودتون هست که ازدواج بکنید یاازدواج نکنید چون ازدواج شما هم ازنظر شرعی ، هم از نظر منطقی ، هم از نظر عرفی و هم از نظر قانونی درسته .
مقاله های مرتبط
ازدواج با فردی که سابقه جدایی دارد
ازدواج با فردی که سابقه جدایی دارد. در این مقاله می خوانیم: ازدواج با فردی…
در جستجوی عشق واقعی
در جستجوی عشق واقعی در این مقاله می خوانیم: بسیاری از افراد در جستجوی عشق…
اختلالات اضطرابی
اختلالات اضطرابی یا anxiety disorders چیست و با ما چه میکنند؟ در این مقاله می…